سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بدترینِ برادران، کسی است که برایش به رنج افتند. [امام علی علیه السلام]
 

 

 

وبلاگ های قرآنی Quranic Weblogs

یک وبلاگ‌نویس روحانی: تقویت انسجام اسلامی در فضای مجازی با افق دید باز میسر می‌شود

گروه وبلاگ: زمانی که از اتحاد ملی و انسجام اسلامی در فضای مجازی حرف می‌زنیم، باید به سمت یک دنیای کلی برویم و با افق دید بازتر و وسیع‌تری نگاه کنیم. وحدت فقط بین مسلمانان تعریف نمی‌شود و وحدت با ادیان دیگر الهی نیز مورد توجه است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، حرمت‌الله خانگل زاده، بلاگر روحانی‌ «شیعه مذهب برتر» در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس وبلاگ ضمن بیان مطلب فوق در تعریف مفهوم انسجام اسلامی و ضرورت ایجاد آن در فضای مجازی گفت:

زمانی که برای اولین بارمقام معظم رهبری این بحث را در ابتدای سال 1386 مطح کردند، کسی فکر نمی‌کرد که مانند سال‌های گذشته که به مباحث پرداخته نمی‌شد، به این موضوع پرداخته شود.

ولی این امر تا حدود زیادی در بین کاربران ما جا افتاده‌است. امسال شاهد بودیم که بسیاری از وبلاگ‌نویسان به‌طور میانگین ماهانه یک پست را به این مناسبت اختصاص داده‌بودند.

 اتحاد ملیت‌ها
منظور مقام معظم رهبری از اتحاد، اتحاد میان تمامی ملیت‌ها، اعم از یهودی، مسیحی و ... و انسجام میان تمامی مسلمانان جهان بود. بنابراین تمامی ملیت‌ها و ادیان الهی داخل این پرتو محسوب می‌‌شوند.

وی ادامه داد: این بحث باعث شد تا وحدت بین مسلمانان در دنیای مجازی ایجاد شود، طوری که سایت‌ها و وبلاگ‌های اهل سنت مانند اهل سنت شهر زاهدان به این مسئله اظهار تمایل کردند.

وی تصریح کرد: زمانی که از اتحاد ملی و انسجام اسلامی در فضای مجازی حرف می‌زنیم، باید به سمت یک دنیای کلی برویم و با افق دید بازتر و وسیع‌تری نگاه کنیم. وحدت فقط بین مسلمانان تعریف نمی‌شود، وحدت با ادیان دیگر الهی نیز مورد توجه است.
وبلاگ شیعه مذهب برتر را اینجا ببینید!

منظور مقام معظم رهبری از اتحاد، اتحاد میان تمامی ملیت‌ها، اعم از یهودی، مسیحی و ... و انسجام میان تمامی مسلمانان جهان بود. بنابراین تمامی ملیت‌ها و ادیان الهی داخل این پرتو محسوب می‌‌شوند.

بلاگر «عدل الهی» درباره وحدت و انسجام میان شیعه و سنی در این فضا گفت: ما می‌توانیم در این فضا بروی اصول اعتقادی بحث کنیم، این به وحدت ضربه نخواهد زد. این طور نیست که ما از اعتقادات خودمان دست بکشیم. در عین اینکه بروی اصول خود پافشاری می‌کنیم باید مواظب عدم تفرقه هم باشیم.
وبلاگ عدل الهی را اینجا ببینید!

وی ادامه داد: گفت‌وگو باید خارج از اهانت باشد. در این فضا در عین اینکه بحث از اصول مطرح می‌شود باید مراقب بود که اهانتی صورت نگیرد و صادقانه بحث کنیم. اگر روی اصول اعتقادی و بدون سوءاستفاده و با صداقت حرف بزنیم، یک قدم به انسجام و وحدت نزدیکی می‌شویم، در غیر این صورت به سمت تفرقه قدم برداشتیم.

صحبت از اصول متفاوت بین شیعه و سنی به شفاف شدن بحث کمک می‌کند

وی افزود: ما می‌توانیم حتی از امور متفاوت میان شیعه و سنی، مانند ولایت حضرت علی(ع) یا حضرت زهرا صحبت کنیم و از این اصول دفاع کنیم ولی با اهانت حرف نزنیم. در کانون گفتمان‌ها و وبلاگ‌ها بحث به همین شکل است و آنها از اصول خود دفاع می‌کنند. صحبت از این اصول متفاوت بین شیعه و سنی به شفاف شدن بحث کمک می‌کند.

وبلاگ‌نویس «در حریم اهل بیت» با اشاره به ضرورت مطرح شدن این بحث در فضای مجازی گفت: تا کی ‌می‌توانیم حرف نزنیم؟ باید روزی این معما حل شود. در کمال اتحاد و انسجام اسلامی باید این معماها را حل کرد. روی اصول بحث کنیم نه روی حاشیه، روی اعتقادات‌مان و اصول‌مان حرف بزنیم نه روی فروع.

 حل معماها
باید روزی این معما حل شود. در کمال اتحاد و انسجام اسلامی باید این معماها را حل کرد. روی اصول بحث کنیم نه روی حاشیه، روی اعتقاداتمان و اصولمان حرف بزنیم نه روی فروع.

وی ادامه داد: فروع‌ها می‌تواند شامل همین جنگ‌های میان شیعیان یمن و دولت یمن یا فرقه نوظهور وهابیت باشد. ما نباید به‌طور مثال با اهل سنت درباره وهابیت حرف بزنیم.

وی افزود: این فرقه را خود آنها هم قبول ندارند، چون آنها خودشان را به اهل سنت چسبانده‌اند. بنابراین تفرقه‌ای بین شیعه و سنی وجود ندارد، مگر شیطنتی از خارج صورت بگیرد.
وبلاگ «در حریم اهل بیت» را اینجا ببینید!

فضای مجازی می‌تواند جامعه را به سمت انسجام سوق دهد

بلاگر «نکته‌هایی از قرآن» درباره قابلیت‌های فضای مجازی در تقویت انسجام اسلامی گفت: فضای مجازی بیشترین تأثیر را روی جوانان دارد. الان بیش از 80 درصد کاربران ما جوان هستند و جامعه ما هم جامعه جوانی است.

در ماجرای خلیج فاس دیدید که 90 هزار امضاء در اعتراض برای سازمان ملل فرستاده شد که این نشان دهنده تأثیر‌گزاری این فضا روی جوانان است.

وی افزود: ما در بحث ترویج مذهب می‌توانیم از این طریق جهت‌دهی داشته‌باشیم. فضای مجازی می‌تواند جامعه را سوق دهد. هر سمتی که جامعه مجازی حرکت کند، جامعه هم می‌تواند به آن سمت هدایت شود.

مشاور بخش جوان پانزدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ادامه داد: در نمایشگاه قرآن بیشتر کسانی که برای مشاوره می‌آیند، کاربر مذهبی هستند. ما باید از دنیای مجازی در هر هر زمینه‌ای مانند علم، پیشرفت فرهنگ مذاهب و ... استفاده کنیم.

وبلاگ، روم و اتاق‌‌‌های معنوی مجازی در این زمینه کمک خواهدکرد. کاربر همان‌طور که در این فضا می‌تواند به سمت تفرقه حرکت کند، قابلیت حرکت به سمت تقویت انسجام را نیز دارد. دشمنان اسلام بیشترین تهاجم خود را در دنیای مجازی دارند.

 جهت دهی
ما در بحث ترویج مذهب می‌توانیم از این طریق جهت‌دهی داشته باشیم. فضای مجازی می‌تواند جامعه را سوق دهد. هر سمتی که جامعه مجازی حرکت کند، جامعه هم می‌تواند به آن سمت هدایت شود.

وی نقش وبلاگ‌نویسان و فعالان قرآنی را در تقویت اسجام اسلامی مؤثر دانست و افزود: اگر ما حدااقل در هفته 50 پست در زمینه اهمیت وحدت و انسجام اسلامی، راهکارهای ایجاد آن و ... داشته‌باشیم، یک پله به قابلیت‌های این فضا نزدیک شدیم.

وی ادامه داد: باید خودمان را به آن مرحله از جامعه مجازی نزدیک کنیم که هر کاربر حرفی برای گفتن در زمینه اتحاد ملی و انسجام اسلامی داشته‌باشد.
وبلاگ «نکته‌های از قرآن» را اینجا ببینید!

سایت‌های مذهبی در مقایسه با وبلاگ‌نویسان کم‌کاری کرده‌اند

این بلاگر روحانی با اشاره به کم‌کاری سایت‌های مذهبی در این زمینه گفت: سایت‌های مذهبی به این مورد خیلی کم پرداخته‌اند و این شاید به دلیل وابستگی آنها به ارگان‌های خاص و بعضی ملاحظه کاری‌ها باشد، ولی در وبلاگ‌های مذهبی به دلیل ماهیت شخصی بودن و اختیار بیشتر شخص به این بحث بیشتر پرداخته‌شد.

وی تصریح کرد: بنابراین وبلاگ‌نویسان مذهبی ‌می‌توانند این گله را از سایت‌های دینی به علت کم‌توجهی به این بحث داشته‌باشند.





  • کلمات کلیدی : گفت و گو

  • ::: پنج شنبه 86/7/5 ::: ساعت 11:1 صبح :::   توسط شهرمجازی قرآن کریم 
    نظرات شما: نظر